Ingrediënten

Biologisch gecertificeerd

Met trots kunnen wij zeggen dat de ingrediënten die we gebruiken om onze zepen te maken biologisch gecertificeerd zijn. Dit was criterium nummer 1 bij de zoektocht naar de perfecte ingrediënten. Wij vinden het belangrijk dat de ingrediënten op een goede manier worden geproduceerd, voor zowel de mens als de natuur. Door alleen met biologisch gecertificeerde ingrediënten te werken weten we zeker dat de natuur er niet onder lijdt, de telers van de ingrediënten goed worden betaald en dat uiteindelijk met het gebruik van de zepen onze huid zacht aanvoelt.

Om deze reden gebruiken ook we geen palmolie in onze zepen omdat de productie van palmolie vervuilend is voor de aarde en unieke planten en diersoorten met uitsterven worden bedreigd. 

 

Ingrediënten

Onze zepen worden gemaakt op basis van plantaardige oliën en boters zoals olijfolie en sheaboter. Door het gebruik van etherische oliën, oftewel de geurstoffen van planten, creëren we de heerlijke geuren in de zepen. Ook de kleuren van de zepen zijn op basis van plantaardige stoffen. Daarnaast gebruiken we het liefst ingrediënten direct uit de nabije natuur. In de Babassu zeep zit bijvoorbeeld een maceraat van brandnetel rechtsreeks uit het bos van de Beegderheide. In de Bloem zeep zitten zelf geteelde bloemblaadjes van de goudsbloem die we jaarlijks verbouwen in onze eigen achtertuin. 

 

Etikettering

Als je het etiket op de zeepverpakking leest zul je wellicht een beetje in de war raken. Waarom staan hier toch z'n gekke namen op? Dat komt omdat er een strenge wet- en regelgeving geldt binnen Europa voor het maken van zeep. Dit houdt onder andere in dat we verplicht zijn de ingrediënten te vermelden volgens de INCI naamgeving. INCI staat voor Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Op deze manier kan iedereen gemakkelijk terug vinden om welke ingrediënten het gaat. Sodium Olivate betekend bijvoorbeeld verzeepte olijfolie en Sodium Shea Butterate is niets anders dan verzeepte shea boter.