Ons verhaal

Benieuwd naar de oorsprong van de zepen van Zappazeep? Daar vertellen we je natuurlijk graag meer over.

Zappazeep is een zeepziederij gelegen in het midden van Limburg. Hier maken we zepen op de ambachtelijke manier. Dit betekent dat alles met de hand wordt gemaakt. Van het afwegen van de ingrediënten, tot het snijden en inpakken van de zepen. Gemaakt op basis van verzorgende plantaardige oliën, zonder parfum of synthetische stoffen, palmolie vrij en dierproefvrij! We vinden het geweldig om met heel veel aandacht en liefde ervoor te zorgen dat elk stukje zeep bij jou in de badkamer komt te liggen.

 

Hoe is Zappazeep ontstaan

Het verhaal van Zappazeep gaat terug naar 2020. Eigenaresse Tedje was al een tijdje bezig met een duurzamere blik op het leven. Omdat veel cosmetische producten bestaan uit synthetische stoffen ontstond bij Tedje de passie om zelf producten te maken zodat ze precies wist welke ingrediënten er in zouden zitten en welke herkomst deze hadden. Het begon bij het maken van scheercrème en andere cosmetische producten op basis van natuurlijke ingrediënten. Het verschil met de producten uit de winkel was enorm waardoor de nieuwsgierigheid groeide om nog meer producten met eigen hand te maken. Toen Tedje zich boog over het ingewikkelde etiket van de shampoofles met synthetische parfums, conserveermiddelen en toegevoegde schuimverbeteraars, dacht ze: ‘dit kan beter!’. Al snel werd de eerste zeep gemaakt. Met succes, want het gebruik van de zeep voelde heerlijk aan op de huid! Twee jaar van experimenteren verder en de verzorgende, heerlijk geurende en mooie zeepjes van zappazeep zijn klaar voor de verkoop!

Ingrediënten

Onze zepen worden gemaakt op basis van plantaardige oliën en boters zoals olijfolie en sheaboter. Door het gebruik van etherische oliën, oftewel de geurstoffen van planten, creëren we de heerlijke geuren in de zepen.

Wij vinden het belangrijk dat onze ingrediënten op een goede manier worden geproduceerd, voor zowel de mens als de natuur. We maken onze zepen daarom uitsluitend met biologische gecertificeerde ingrediënten. Zo weten we zeker dat de telers van de ingrediënten goed krijgen betaald, de natuur er niet onder lijdt en dat onze huid zacht aanvoelt.

Daarnaast gebruiken we het liefst ingrediënten direct uit de nabije natuur. In de Babassu zeep zit dan ook een maceraat van brandnetel rechtstreeks uit het bos van de Beegderheide en in de Bloem zeep zitten zelf geteelde bloemblaadjes van de goudsbloem. Deze bloemblaadjes verbouwen we elk jaar in onze eigen achtertuin.

We gebruiken geen palmolie in onze zepen, zodat we de ontbossing van land tegengaan.

Verpakking

Een prachtige bijkomstigheid van het gebruiken van vaste blokken zeep is het verminderen van de vervuiling van plastic verpakkingen. De plastic soep in de oceaan, op de landbouwgrond en zelfs in de lucht is met de jaren ontzettend gegroeid. Bij Zappazeep dragen we daarom graag ons steentje bij en verpakken onze zepen in gerecycled FSC gecertificeerd papier. Het gebruik van een vast blok zeep gaat ook nog eens langer mee dan een plastic shampoofles waardoor we nog meer bij kunnen dragen aan verduurzaming. Geen plastic om onze zepen!

Natuurlijk, eenvoudig en eerlijk. Dat zijn enkele van onze kernwaarden waarmee we onze zepen willen definiëren. We hopen jullie een idee te hebben gegeven met hoeveel liefde en aandacht wij onze zepen maken. Al met al, beter voor de natuur, beter voor de mensen die de ingrediënten telen en natuurlijk beter voor onze huid!