Veelgestelde vragen

Toepassing

Waarom is het gebruik van een vaste blok zeep beter dan vloeibare zeep?

Er zijn veel redenen waarom het gebruik van een vast blok zeep beter is dan vloeibare zeep. Veel vloeibare zepen bevatten agressieve en synthetische stoffen die de zuurgraad van de huid kunnen aantasten en zorgen voor uitdroging en gevoeligheid. In tegenstelling tot vloeibare zeep worden onze zepen gemaakt op basis van biologische oliën en boters, etherische oliën en delen van planten en bevatten geen toegevoegde agressieve en synthetische stoffen. Een vast blok zeep reinigt en verzorgd de huid dus op een natuurlijke manier.

Omdat het geen toegevoegde stoffen bevat is een vast blok zeep ook veel beter voor het milieu. Veel van die toegevoegde stoffen in vloeibare zeep zijn niet of nauwelijks afbreekbaar en komen terecht in de oceaan en ons drinkwater. Schadelijk voor zowel de natuur, de dieren en de mens.

Daarnaast hoeft er geen plastic verpakking gebruikt te worden bij een vast stuk zeep. Wij verpakken onze zepen in FSC gecertificeerd papier.

Als laatste is het gebruik van een vast blok zeep ook nog eens stukken goedkoper. Je betaald er soms misschien meer voor dan een vloeibare zeep, maar een vast blok zeep gaat veel langer mee dan vloeibare zeep.

Hoe bewaar ik de zeep het beste?

Je kunt de zeep het beste op een plek bewaren waar de zeep goed kan drogen op een passende zeephouder. Als je de zeep onder de douche gebruikt, leg de zeep na het douchen dan buiten de douchecabine neer om te drogen. Let er bij de zeephouder wel op dat er geen plasje water op de bodem blijft liggen. De zeep lost dan namelijk langzaam op in het water en gaat dan minder lang mee.

Hoelang gaat een zeep mee?

Een zeep kan behoorlijk lang mee gaan, maar dit ligt er natuurlijk aan hoe intensief je de zeep gebruikt. Was je dagelijks je handen ermee, of gebruik je hem 2 keer per week onder de douche? Gemiddeld gaat een zeep ongeveer 3 tot 6 maanden mee.

Zijn de producten geschikt voor kinderen en baby's?

Ja onze producten zijn geschikt voor kinderen en baby’s. Al onze producten zijn op natuurlijke basis gemaakt en bevatten geen chemische of agressieve stoffen en zijn daarom mild voor de huid, jong en oud.

Ingrediënten

Zijn alle producten vegan?

Ja, wij kunnen met trots zeggen dat al onze producten volledig vegan zijn!

Zijn alle ingrediënten biologisch?

Alle oliën en etherische oliën die we gebruiken in onze zepen zijn biologisch gecertificeerd. 

Wat is natrium hydroxide en is het gevaarlijk?

Het klinkt misschien gek dat wij natrium hydroxide gebruiken om onze zepen te maken, maar zonder natrium hydroxide is het niet mogelijk om zeep te maken. Wanneer je natrium hydroxide mengt met water, ontstaat er loog. Als je deze loog weer mengt met oliën ontstaat er zeep. Geen zorgen, want tijdens het rijpingsproces van de zepen verdampt de loog er compleet uit en houd je een natuurlijk stuk zeep over.

Verzending 

Wat is de levertijd van een bestelling?

We streven ernaar je bestelling zo snel mogelijk te versturen, doorgaans binnen 1 á 2 werkdagen. Zodra je bestelling verstuurd is ontvang je een e-mail, afhankelijk van de verzendmethode staat hier een Track & Trace-code in waarmee je de bestelling kunt volgen. Voor het verzenden van pakketjes maken we gebruik van de diensten van Post NL.

Als je hebt gekozen voor het gratis ophalen van je bestelling in Beegden, dan ontvang je zo snel mogelijk een email van ons met informatie over wanneer je het pakket kan komen ophalen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten van een bestelling zijn als volgt:

 

Nederland

Brievenbuspakket:       €4,90 incl BTW

Pakket:                           €6,90 incl BTW

 

België / Duitsland

Brievenbuspakket:       €7,50 incl BTW

Pakket:                           €9,50 incl BTW

 

Bij een bestelling die door de brievenbus past (alleen zeep en zeephouder en t/m 12 stuks) boven € 45,- nemen wij de verzendkosten op ons als het een bestelling binnen Nederland betreft. Als we een brievenbuspakket versturen naar Belgie of Duitsland nemen we de verzendkosten op ons vanaf een bestelling boven de € 50,-.

Daarnaast nemen wij de verzendkosten op ons bij:

- pakket bestellingen boven € 50 binnen Nederland

- pakket bestellingen boven € 60 naar België of Duitsland

 

Er bestaat ook de optie om je pakket gratis op te komen halen in onze zeepziederij op:

Abelenstraat 2

6099 BP te Beegden

Hoe kan ik een bestelling retourneren?

Wanneer je graag de producten wilt retourneren dan kan dit binnen 14 dagen na ontvangst. Voordat je bestellingen terugstuurt ontvangen we graag een e-mail naar info@zappazeep.nl van je met alle informatie over de bestelling. Alleen producten in de originele onuitgepakte staat kunnen we terugnemen. De retourzending van de producten zijn voor eigen kosten.

De retourzending kan verstuurd worden naar het volgende adres:

Abelenstraat 2

6099 BP te Beegden

T.a.v. Zappazeep

 

Als wij alle producten hebben ontvangen en hebben kunnen controleren, ontvang je het bestelbedrag binnen 7 dagen op je rekening.