Het is weer lente, tijd om onze bloemzeep in het zonnetje te zetten! Deze zeep brengt zelfs de lente mee in de douche door de verrukkelijke bloemige geur. Hou jij ook zoveel van de geur van bloemen? Dan is de bloemzeep wellicht iets voor jou. In deze blog zal ik jullie alles over de bloemzeep vertellen, hoe de zeep tot stand is gekomen en wat de bloemzeep nou tot een echte bloemzeep maakt.
Alhoewel ik gek ben op elk seizoen, heeft de lente toch wel een speciaal plekje in mijn hart. Na de lange donkere winter begint het buiten eindelijk weer tot leven te komen. Het blijft weer langer licht buiten, de temperatuur is weer wat aangenamer, de vogeltjes beginnen te fluiten, iedereen lijkt vrolijker en de bloemen beginnen weer te bloeien. Om de lente te eren wilde ik daarom graag een zeep creëren die het lentegevoel versterkt. De zeep moest zoveel mogelijk bloemen bevatten. Na lang testen welke bloemige geuren goed bij elkaar paste, kwam de bloemzeep uiteindelijk tot stand. Met vijf heerlijke verschillende etherische oliën van bloemen, namelijk: de lavendel, de marjolein, de geranium, de litsea cubeba, de ylang ylang en de goudsbloem. Deze combinatie van verschillende bloemige en frisse geuren zorgen voor de heerlijke geur van de zeep.
De oranje sliertjes die je in de zeep ziet zitten zijn bloemblaadjes van de goudsbloem, ook wel Calendula Officinalis genoemd. Deze verbouwen we elk jaar in onze eigen achtertuin. We zaaien de goudsbloem rond maart en april en in de zomer komen de bloemen dan op. Aan een bloemsteel zitten heel veel bloemblaadjes, daardoor verzamelen we al gauw genoeg om te gebruiken in de zeep.
Je zou het misschien niet verwachten maar veel mannen vinden de bloemzeep een van de lekkerste zepen van de hele zeepcollectie. Toen ik de zeep creëerde verwachtte ik juist vooral de vrouwen een groot plezier te doen met deze zeep vanwege de bloemige geur en fleurige uitstraling. Sommige verwachtingen hoeven dus niet altijd te kloppen. Op zich ook niet heel gek, zelf neig ik ook vaker meer naar ‘mannelijke’ geuren. Meestal omdat deze meer aards, warm en krachtig zijn, en dat vind ik persoonlijk heerlijk.
Tijd voor het maken van een nieuwe zeepbatch: Als alle oliën voor het zeep maken goed gemixt zijn, mengen we de bloemblaadjes door het zeepbeslag. Dan even goed roeren zodat de blaadjes zich goed verdelen door het hele beslag. Vervolgens wordt het zeepbeslag in de mal gegoten waar het in 24 uur harder wordt. Dan is de zeep klaar om in stukjes gesneden te worden. Daarna gaan de zeepjes nog 4 weken in de droogkast om te rijpen en dan zijn ze echt klaar voor gebruik!
Ben je ook enthousiast geworden om de zeep te gebruiken? Je vind de bloemzeep in de shop. Veel wasplezier!
Reactie plaatsen
Reacties