Het gezicht achter Zappazeep

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 17:34

Tijd om jullie eens voor te stellen aan het gezicht achter Zappazeep. 

Hallo allemaal, ik ben Tedje, eigenaresse van Zappazeep. Als je me 10 jaar geleden had verteld dat ik mijn eigen bedrijf zou beginnen, laat staan een zeepziederij, had ik je waarschijnlijk heel gek aangekeken. Vroeger had ik namelijk nooit de behoefte om ooit mijn eigen bedrijf te starten. Het idee van altijd ‘aan’ te moeten staan, leek me niks voor mij. Nee, ik wilde echt vrij zijn als het weekend was.. Totdat ik kennis maakte met de ambacht zeep maken. Ik werd meteen verliefd op hoe heerlijk het is om met je handen zelf een product te kunnen maken. En niet zomaar een product, maar een prachtig, heerlijk geurend, biologisch stuk zeep.

Voordat ik begon met Zappazeep zag mijn leven er heel anders uit. Ik werkte als verpleegkundige met mensen met een verstandelijke beperking en volgde de opleiding ergotherapie. Tijdens deze opleiding kwam ik er achter dat het ergotherapeutisch werk niet helemaal was wat ik voor ogen had. Ik kreeg steeds meer de behoefte om echt met mijn handen te werken en het liefst ook nog een steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ook had ik behoefte aan een ‘eenvoudiger’ leven dichter bij de natuur en waar mijn eigen geluk op prioriteit nummer 1 stond. Ik voelde me namelijk steeds meer vervreemden met waar het leven, in mijn ogen, eigenlijk voor bedoeld is.

 

Door het bezig zijn met de mooie ambacht van zeep maken vond ik al snel waar ik al die tijd naar opzoek was. Een passie waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en er juist meer energie voor terug krijg. Maar bovenal heb ik geleerd om weer dichterbij mezelf te komen. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik een paar jaar geleden mijn hart heb durven volgen door het starten van mijn eigen zeepziederij en daarmee zoveel waardevolle inzichten heb mogen opdoen. En natuurlijk dat ik mijn mooie zepen met jullie kan delen. Want wat heb ik al toffe reacties mogen ontvangen van gebruikers van mijn zepen. Dat maakt me ontzettend trots!

 

En weten jullie wat het mooiste is van mijn werk als zeepmaker? Het voelt niet eens als werk, voor mij is het de allerleukste hobby die er is!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.