De kokosnoot

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 13:31

Vandaag zetten we de kokosnoot in het zonnetje! 

Een groot deel van onze zepen bestaat namelijk uit kokosolie van biologische kwaliteit. Naast dat het de zeep goed hard maakt en heerlijk laat schuimen, bevat kokosolie allerlei goede eigenschappen voor onze huid. Kokosolie bevat verschillende vetzuren, mineralen en vitamines. Deze vetzuren hydrateren de huid en werken ontstekingsremmend. Het helpt de huidbarrières te versterken. Het biologisch keurmerk is hier wel van belang. Dit garandeert dat de kokosolie daadwerkelijk alle goede eigenschappen bevat.

Maar wat zijn vetzuren en waarom zijn ze belangrijk? Ons lichaam bestaat uit cellen. Deze cellen hebben vetzuren nodig zodat ze optimaal kunnen functioneren en gezond zijn. Een tekort aan vetzuren kan namelijk huidproblemen veroorzaken zoals een droge en jeukende huid. Door je huid te wassen met onze zeep, gevuld met onder andere allerlei goede vetzuren, kunnen deze vetzuren je huid intrekken zodat de conditie van de huid versterkt of in balans blijft.

Wisten jullie dat een kokosnoot in werkelijkheid helemaal geen noot is? Hoewel de naam anders doet vermoeden, behoort de kokosnoot tot een heel andere familie dan noten. Het is eigenlijk een steenvrucht van de kokospalm. Een steenvrucht is een vrucht waarvan het zaad omringd wordt door een harde schaal. De kokosnoot zal zijn naam wel te danken hebben gehad aan de gelijkenis in uiterlijk met andere noten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.